Wethouder Beentjes: Appelboom planten.HEEMSKERK – Wethouder Cees Beentjes heeft vrijdag in het Zaalbergplantsoen een appelboom geplant. En het is niet zo maar een appelboom. Het is een directie afstammeling van de boom waar de beroemde Engelsman Isaac Newton onder zat toen hij een geweldig idee kreeg.

Op een zomermiddag in 1687 liep Newton door de boomgaard van de universiteit en ging onder een boom zitten en verdiepte zich in zijn studies. Terwijl hij in zijn boek zat te lezen, hoorde hij iets boven zich en viel er een appel op zijn hoofd.

Appelboom

Toevallig was Newton die dag weer bezig met het nadenken over hoe het kwam dat de maan in haar baan om de aarde bleef en de planeten in de baan van de zon. Door de val van de appel kon hij later uitleggen hoe dat kwam. Zwaartekracht!

Een groepje leerlingen van de school die in de buurt van de boom wonen, waren als eregast aanwezig. De Anne Frank school heeft deze boom geadopteerd. Dus de kinderen van de school letten op de boom om te zien of alles goed gaat met ‘m. Wie weet eet jij over een paar jaar wel de eerste appel!